Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Łosoś pieczony z zielonym pesto

(22)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
270 kcal / 1 porcję (123 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    219.43 kcal
    10.97%
  • Białko
    16.79 g
    33.58%
  • Węglowod.
    1.18 g
    0.44%
  • Tłuszcze
    16.69 g
    23.84%
  • Błonnik
    0.00 g
    0%
  • GDA
    10.97 %
Składniki
  • Łosoś świeży, dzwonko - 100g
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Zielone pesto z bazylii - 20g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Łososia skrop sokiem z cytryny i zawiń w folię aluminiową. Piecz w nagrzanym do 180oC piekarniku około 20 minut.

KROK 2: Łososia wyjmij, połóż na talerzu i udekoruj łyżką pesto.

*Podawaj z ziemniakami lub pełnoziarnistym pieczywem wraz ze świeżymi warzywami.

Smacznego!