Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
(15)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
105 kcal / 1 porcję (150 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność70.30 kcal3.52%
-
Białko1.67 g3.34%
-
Węglowod.5.83 g2.16%
-
Tłuszcze5.25 g7.5%
-
Błonnik1.94 g7.76%
-
GDA3.52 %
Składniki
- Kapusta pekińska - 50g (liść)
- Marchew - 45g
- Cebula - 20g (¼ sztuki)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
- Majonez - 10g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Majonez połącz z jogurtem.
KROK 2: Kapustę umyj i poszatkuj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój na drobną kostkę.
KROK 3: Wszystkie warzywa wrzuć do miski, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
*Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej pamiętaj, aby wybrać właściwy majonez.
Smacznego!