Łosoś pieczony z koperkiem
(13)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
206 kcal / 1 porcję (114 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność180.91 kcal9.05%
-
Białko17.72 g35.44%
-
Węglowod.0.82 g0.3%
-
Tłuszcze12.03 g17.19%
-
Błonnik0.16 g0.64%
-
GDA9.05 %
Składniki
- Łosoś świeży, dzwonko - 100g
- Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
- Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Łososia skrop sokiem z cytryny i posyp posiekanym koperkiem. Zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku w temp. 200oC około 15-20 minut.
*Podawaj z ziemniakami lub brązowym ryżem w towarzystwie świeżej surówki.
Smacznego!