Masło czosnkowe
(24)
5 minut
łatwy
Wartości odżywcze
0 kcal / 1 porcję (0 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność693.76 kcal34.69%
-
Białko0.95 g1.9%
-
Węglowod.2.18 g0.81%
-
Tłuszcze77.13 g110.19%
-
Błonnik0.20 g0.8%
-
GDA34.69 %
Składniki
- Masło ekstra - 100g (20 łyżeczek)
- Czosnek duży - 5g (ząbek)
- Oregano - 2g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Wyjmij masło z lodówki, aby zmiękło.
KROK 2: Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczkę oregano (lub innych, ulubionych ziół: natki pietruszki, koperku, bazylii). Całość wymieszaj.
KROK 3: Możesz doprawić szczyptą soli o obniżonej zawartości sodu.
*Masło przechowuj w lodówce i dodawaj do ulubionych potraw. Idealnie smakuje na ciepłych tostach lub jako dodatek do mięs.
Smacznego!