Jogurt 2% z musem truskawkowym i orzechami
(11)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
174 kcal / 1 porcję (230 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność75.70 kcal3.79%
-
Białko3.71 g7.42%
-
Węglowod.7.02 g2.6%
-
Tłuszcze4.05 g5.79%
-
Błonnik0.83 g3.32%
-
GDA3.79 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
- Truskawki mrożone - 70g
- Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Zmrożone truskawki zmiksuj za pomocą blendera na gładki mus.
KROK 2: Do szklanki wlej mus, wsyp orzechy i całość zalej jogurtem.
*Jogurt to idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie!
Rada: zamiast truskawek możesz użyć dowolnych mrożonych owoców. W sezonie letnim warto zastąpić je świeżymi, schłodzonymi owocami: truskawkami, malinami lub jagodami.
Smacznego!