Fasolka szparagowa z bułką tartą
(5)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
101 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność100.74 kcal5.04%
-
Białko2.60 g5.2%
-
Węglowod.11.82 g4.38%
-
Tłuszcze6.31 g9.01%
-
Błonnik3.36 g13.44%
-
GDA5.04 %
Składniki
- Fasolka szparagowa, mrożona - 82g
- Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 10g (2 łyżeczki)
- Bułka tarta - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Fasolkę umyj i obetnij końce. Wrzuć do wrzącej wody i gotuj aż zmięknie.
KROK 2: Na patelni rozgrzej margarynę, wsyp bułkę i zrób zasmażkę.
KROK 3: Fasolkę wyłóż na talerz i polej zasmażoną bułką.
*Podawaj jako przekąskę lub dodatek do obiadu.
Smacznego!