Kasza manna z jabłkiem i cynamonem
(14)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
282 kcal / 1 porcję (324 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność87.04 kcal4.35%
-
Białko3.49 g6.98%
-
Węglowod.16.15 g5.98%
-
Tłuszcze1.28 g1.83%
-
Błonnik1.24 g4.96%
-
GDA4.35 %
Składniki
- Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 230g (szklanka)
- Kasza manna sucha - 36g
- Jabłko - 50g
- Cukier waniliowy - 4g (łyżeczka)
- Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Odlej 1/3 porcji mleka, wsyp kaszkę i zamieszaj. Resztę mleka zagotuj w rondelku.
KROK 2: Do gotującego się mleka wlej namoczoną kaszkę, cały czas energicznie mieszając. Dodaj cukier waniliowy zamieszaj i gotuj aż kaszka zgęstnieje.
KROK 3: Kaszkę przelej do miski, dodaj pokrojone w plasterki jabłko, całość posyp cynamonem.
Smacznego!