Pasta pomidorowo-koperkowa "light"
(3)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
103 kcal / 1 porcję (111 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność93.52 kcal4.68%
-
Białko15.73 g31.46%
-
Węglowod.6.44 g2.39%
-
Tłuszcze0.75 g1.07%
-
Błonnik0.72 g2.88%
-
GDA4.68 %
Składniki
- Ser twarogowy chudy - 80g (4 łyżki stołowe)
- Koncentrat pomidorowy, 30% - 22.5g (1 ½ łyżeczki)
- Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ser rozdrobnij widelcem, dodaj koncentrat i koperek. Całość wymieszaj.
KROK 2: Możesz doprawić do smaku solą o obniżonej zawartości sodu i białym pieprzem.
*Podawaj na kromce chleba z dodatkiem świeżych warzyw.
Smacznego!