Mix sałat z fetą "light", pomidorem i cebulą
(9)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
97 kcal / 1 porcję (219 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność44.58 kcal2.23%
-
Białko2.85 g5.7%
-
Węglowod.3.21 g1.19%
-
Tłuszcze2.54 g3.63%
-
Błonnik0.89 g3.56%
-
GDA2.23 %
Składniki
- Mix sałat - 40g (porcja)
- Pomidor koktajlowy - 120g (6 sztuk)
- Ser Feta "light" 10% tłuszczu - 25g (½ porcji)
- Cebula czerwona - 30g (⅓ sztuki)
- Oliwa z oliwek - 2.5g (¼ łyżki stołowej)
- Oregano - 1g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pomidorki umyj i przekrój na pół. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
KROK 2: Sałaty umieść w misce, dodaj pomidorki, pokruszoną fetę i cebulę. Całość skrop oliwą i posyp oregano.
*Sałatka to idealna przekąska lub dodatek do ulubionego dania.
Smacznego!