Jogurt 0% z bezglutenowym musli i brzoskwinią
(8)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
192 kcal / 1 porcję (219 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność87.92 kcal4.4%
-
Białko4.48 g8.96%
-
Węglowod.12.22 g4.53%
-
Tłuszcze2.54 g3.63%
-
Błonnik0.97 g3.88%
-
GDA4.4 %
Składniki
- Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
- Płatki z ryżu brązowego - 10g (2 łyżki stołowe)
- Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
- Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)
- Brzoskwinia - 42.5g (½ sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Brzoskwinię umyj i pokrój w kostkę.
KROK 2: Jogurt wlej do miseczki. Dodaj płatki kukurydziane, ryżowe oraz brzoskwinię. Całość posyp płatkami migdałów (możesz je uprzednio delikatnie podprażyć na suchej patelni, nabiorą orzechowego smaku).
*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej.
Smacznego!