Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jogurt 0% z bezglutenowym musli i brzoskwinią

(8)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
192 kcal / 1 porcję (219 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    87.92 kcal
    4.4%
  • Białko
    4.48 g
    8.96%
  • Węglowod.
    12.22 g
    4.53%
  • Tłuszcze
    2.54 g
    3.63%
  • Błonnik
    0.97 g
    3.88%
  • GDA
    4.4 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
  • Płatki z ryżu brązowego - 10g (2 łyżki stołowe)
  • Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
  • Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)
  • Brzoskwinia - 42.5g (½ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Brzoskwinię umyj i pokrój w kostkę.

KROK 2: Jogurt wlej do miseczki. Dodaj płatki kukurydziane, ryżowe oraz brzoskwinię. Całość posyp płatkami migdałów (możesz je uprzednio delikatnie podprażyć na suchej patelni, nabiorą orzechowego smaku).

*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej.

Smacznego!