Łosoś z koperkiem i jogurtem greckim
(8)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
133 kcal / 1 porcję (99 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność134.61 kcal6.73%
-
Białko12.79 g25.58%
-
Węglowod.2.99 g1.11%
-
Tłuszcze8.02 g11.46%
-
Błonnik0.30 g1.2%
-
GDA6.73 %
Składniki
- Łosoś wędzony na zimno - 50g (2 płaty)
- Jogurt typu greckiego - 40g (2 łyżki stołowe)
- Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
- Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Łososia wyjmij z opakowania, połóż na talerzu. Jeśli łosoś jest dodatkiem do placków, pokrój go tak, aby na każdym placku znalazł się kawałek ryby.
KROK 2: Łososia udekoruj porcją jogurtu, dopraw białym pieprzem i posyp posiekanym koperkiem.
*Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do ulubionych placków.
Smacznego!