Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mix sałat z fetą, pomidorem i cebulą

(10)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
120 kcal / 1 porcję (151 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    79.77 kcal
    3.99%
  • Białko
    3.75 g
    7.5%
  • Węglowod.
    2.89 g
    1.07%
  • Tłuszcze
    6.16 g
    8.8%
  • Błonnik
    0.70 g
    2.8%
  • GDA
    3.99 %
Składniki
  • Mix sałat - 40g (porcja)
  • Pomidor koktajlowy - 60g (3 sztuki)
  • Ser Feta - 25g (½ porcji)
  • Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Oregano - 1g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pomidorki umyj i przekrój na pół. Cebulę obierz i pokrój w piórka.

KROK 2: Sałaty umieść w misce, dodaj pomidorki, pokruszoną fetę i cebulę. Całość skrop oliwą i posyp oregano.

*Sałatka to idealna przekąska lub dodatek do ulubionego dania.

Smacznego!