Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Domowe musli

(55)
20 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
173 kcal / 1 porcję (44 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    395.24 kcal
    19.76%
  • Białko
    11.66 g
    23.32%
  • Węglowod.
    59.40 g
    22%
  • Tłuszcze
    14.63 g
    20.9%
  • Błonnik
    6.98 g
    27.92%
  • GDA
    19.76 %
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 120g (12 łyżek stołowych)
  • Miód pszczeli - 36g (3 łyżeczki)
  • Słonecznik, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
  • Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Siemię lniane - 10g (łyżka stołowa)
  • Rodzynki, suszone - 30g (2 łyżki stołowe)
  • Jagody goji, suszone - 16g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Na nią wsyp płatki owsiane i dodaj do nich miód (może być też syrop z agawy lub daktyli). Dokładnie zamieszaj.

KROK 2: Włóż do piekarnika nagrzanego do 180oC i piecz około 10 minut.

KROK 3: Wyjmij blaszkę, dodaj migdały, nasiona słonecznika i pestki dyni i ponownie zapiekaj około 5 minut.

KROK 4: Na końcu dodaj siemię lniane, rodzynki i jagody goji, zamieszaj i przesyp musli do słoika.

Musli możesz komponować ze swoimi ulubionymi dodatkami (orzechami i owocami suszonymi). Dodawaj je do mleka, jogurtu lub chrup jako zdrową przekąskę.

Smacznego!