Jogurt z owocami i jagodami goji
(15)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
258 kcal / 1 porcję (351 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność73.40 kcal3.67%
-
Białko3.43 g6.86%
-
Węglowod.13.10 g4.85%
-
Tłuszcze1.75 g2.5%
-
Błonnik2.23 g8.92%
-
GDA3.67 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
- Jagody - 65g (½ szklanki)
- Maliny - 60g (½ szklanki)
- Jagody goji, suszone - 8g (łyżka stołowa)
- Syrop z agawy - 8g (łyżeczka)
- Płatki owsiane błyskawiczne - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jogurt wymieszaj w blenderze z 3/4 porcji owoców i syropem z agawy (możesz zastąpić go miodem, daktylami lub nierafinowanym cukrem). Wlej do miseczki.
KROK 2: Posyp płatkami i udekoruj pozostałymi owocami oraz jagodami goji.
Smacznego!