Koktajl owocowy z imbirem i kardamonem
-
Kaloryczność65.49 kcal3.27%
-
Białko2.53 g5.06%
-
Węglowod.10.65 g3.94%
-
Tłuszcze1.69 g2.41%
-
Błonnik1.31 g5.24%
-
GDA3.27 %
- Mango - 140g (½ sztuki)
- Morele - 67.5g (1 ½ sztuki)
- Jagody goji, suszone - 8g (łyżka stołowa)
- Nasiona chia - 5g (½ łyżki stołowej)
- Kefir 2% tłuszczu - 250g (1 ¼ szklanki)
- imbir suszony - 3g
- Kardamon mielony - 2g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Wszystkie składniki należy włożyć do kielicha blendera i zmiksować.
*Koktajl ten polecany jest szczególnie dla osób dbajcych o zdrowe i naturalne produkty. Kefir obfituje w korzystne dla naszego samopoczucia mikroorganizmy, które wchodzą w skład naszej mikroflory jelitowej. One to poprawiają naszą odporność, regulują przemianę materii oraz dbają o prawidłowe wartości cholesterolu. Na przyspieszenie tempa przemiany materii wpływ ma także dodanie do koktajlu kardamonu i imbiru. Mango to „owoc młodości”, gdyż zawiera witaminy i minerały działające przeciwutleniająco takie jak: witamina A, C, E, cynk i selen. Wspomaga odbudowę komórek kolagenowych oraz redukuje negatywne skutki przewlekłego stresu. Koktajl ten będzie idealny na początek dnia, w ramach pierwszego lub drugiego śniadania.
Smacznego!