Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jaglanka z figą i makiem

(3)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
330 kcal / 1 porcję (148 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    222.87 kcal
    11.14%
  • Białko
    6.58 g
    13.16%
  • Węglowod.
    34.91 g
    12.93%
  • Tłuszcze
    8.37 g
    11.96%
  • Błonnik
    6.74 g
    26.96%
  • GDA
    11.14 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 70g
  • Woda ciepła - 120g (½ szklanki)
  • Mak niebieski - 20g
  • Migdały - 20g (20 sztuk)
  • Nasiona chia - 10g (łyżka stołowa)
  • Figi, suszone - 56g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mak zalej wieczorem wodą. Rano odlej tę wodę na sitku i umieść go w garnku.

KROK 2: Kaszę jaglaną umieść na sitku i opłucz pod bieżącą wodą, a następnie dodaj do maku. Do garnka dolej wodę, zagotuj i co jakiś czas mieszaj, do momentu, gdy cały płyn zostanie wchłonięty.
KROK 3: Przełóż zawartość garnka do miski i dodaj pozostałe, ulubione składniki.
Smacznego!