Wegekoktajl z jarmużu i banana
(2)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
251 kcal / 1 porcję (510 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność49.20 kcal2.46%
-
Białko0.67 g1.34%
-
Węglowod.11.01 g4.08%
-
Tłuszcze0.69 g0.99%
-
Błonnik1.05 g4.2%
-
GDA2.46 %
Składniki
- Jarmuż - 10g (2 liście)
- Jabłko - 130g
- Banan - 140g
- Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Z liści jarmużu wytnij twardą łodyżkę. Liście przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą - odciśnij je lekko.
KROK 2: Wrzuć jarmużdo kielicha blendera, obranego banana i jabłko pozbawione gniazd nasiennych. Zalej mlekiem migdałowym, zmiksuj.
*W zależności od mocy sprzętu, czasem można odcedzić koktajl z większych cząstek liści.
Smacznego!