Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Wegekoktajl z jarmużu i banana

(2)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
251 kcal / 1 porcję (510 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    49.20 kcal
    2.46%
  • Białko
    0.67 g
    1.34%
  • Węglowod.
    11.01 g
    4.08%
  • Tłuszcze
    0.69 g
    0.99%
  • Błonnik
    1.05 g
    4.2%
  • GDA
    2.46 %
Składniki
  • Jarmuż - 10g (2 liście)
  • Jabłko - 130g
  • Banan - 140g
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Z liści jarmużu wytnij twardą łodyżkę. Liście przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą - odciśnij je lekko.
KROK 2: Wrzuć jarmużdo kielicha blendera, obranego banana i jabłko pozbawione gniazd nasiennych. Zalej mlekiem migdałowym, zmiksuj.
*W zależności od mocy sprzętu, czasem można odcedzić koktajl z większych cząstek liści.

Smacznego!