Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl z roszponką i zieloną herbatą

(17)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
102 kcal / 1 porcję (293 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    34.83 kcal
    1.74%
  • Białko
    0.68 g
    1.36%
  • Węglowod.
    8.66 g
    3.21%
  • Tłuszcze
    0.27 g
    0.39%
  • Błonnik
    1.13 g
    4.52%
  • GDA
    1.74 %
Składniki
  • Jabłko - 200g
  • Gruszka - 120g
  • Sok pomarańczowy - 50g
  • Sok z cytryny - 18g (6 łyżeczek)
  • Roszponka - 100g (2 garście)
  • Herbata zielona, napar bez cukru - 80g (⅓ szklanki)
  • Sok z limonki - 18g (6 łyżeczek)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do wysokiego naczynia wlewej schłodzoną zieloną herbatę, dodaj umytą dokładnie roszponkę, kawałki obranej gruszki oraz utarte na tarce jabłko.

KROK 2: Do składników dodaj sok z cytryny i limonki, a następnie całość zblenduj dokładnie na gładką masę.

Smacznego!