Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kasza gryczana z papryką, rodzynkami i natką pietruszki

123456
(10)
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
352 kcal / 1 porcję (187 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    188.50 kcal
    9.43%
  • Białko
    4.25 g
    8.5%
  • Węglowod.
    34.20 g
    12.67%
  • Tłuszcze
    5.47 g
    7.81%
  • Błonnik
    3.95 g
    15.8%
  • GDA
    9.43 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 180g
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Papryka zielona - 140g (sztuka)
  • Rodzynki, suszone - 150g (10 łyżek stołowych)
  • Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)
  • Oliwki czarne marynowane - 25g (10 sztuk)
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ugotuj kaszę gryczana według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.

KROK 2: Paprykę i natkę pietruszki dokładnie umyj i osusz. Paprykę przekrój, usuń z niej gniazda nasienne, a następnie pokrój w ładną, równą kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Oliwki pokrój na małe plasterki.

KROK 3: Rodzynki wsyp do małej miseczki, zalej wrzątkiem do ich wysokości i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź.

KROK 4: Połącz wszystkie składniki, całość skrop oliwą z oliwek dobrej jakości. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem lub papryczką chili.

Smacznego!