Malinowy sorbet na awokado
(19)
20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
109 kcal / 1 porcję (128 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność84.79 kcal4.24%
-
Białko1.10 g2.2%
-
Węglowod.18.96 g7.02%
-
Tłuszcze2.32 g3.31%
-
Błonnik4.19 g16.76%
-
GDA4.24 %
Składniki
- Maliny, mrożone - 250g
- Awokado - 70g
- Miód pszczeli - 48g (4 łyżeczki)
- Bazylia świeża - 5g (gałązka)
- Mango - 140g (½ sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Wsyp mrożone maliny do misy blendera, a następnie poczekaj 10-15 minut w celu lekkiego zmięknięcia owoców. Po tym czasie dodaj dojrzałe awokado, miód (zamiast miodu można użyć syropu klonowego), świeże listki bazylii, dojrzałe mango.
KROK 2: Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Smacznego!