Koktajl malinowy z quinoa i masłem orzechowym
(9)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
166 kcal / 1 porcję (93 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność178.09 kcal8.9%
-
Białko8.18 g16.36%
-
Węglowod.19.74 g7.31%
-
Tłuszcze8.18 g11.69%
-
Błonnik4.75 g19%
-
GDA8.9 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 90g (½ szklanki)
- Maliny, mrożone - 130g
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Gałka muszkatołowa mielona - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę ryżową wysyp na sitko, opłucz, a następnie ugotuj postępując według przepisu załączonego na opakowaniu.
KROK 2: Do blendera kielichowego dodaj maliny, polej je lekko wrzątkiem (by nie spalić blendera) i zmiksuj. Następnie, dalej miksując, dodawaj po łyżce masło orzechowe i jogurt. Na koniec dodaj ugotowaną komosę, cynamon i gałkę muszkatołową.
KROK 3: Wymieszaj miksując do połączenia się wszystkich składników. Gotowy koktajl przelej do wysokich szklanek.
Smacznego!