Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta kanapkowa z kaszą jaglaną i makrelą

(3)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
158 kcal / 1 porcję (122 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    129.05 kcal
    6.45%
  • Białko
    7.18 g
    14.36%
  • Węglowod.
    17.28 g
    6.4%
  • Tłuszcze
    3.90 g
    5.57%
  • Błonnik
    1.11 g
    4.44%
  • GDA
    6.45 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 90g
  • Makrela, wędzona - 100g (⅔ sztuki)
  • Pomidory w puszce - 240g (½ puszki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1.5g (3 szczypty)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Ketchup - 32g (4 łyżeczki)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jaglaną przepłucz na durszlaku zimną wodą. W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i dodaj kaszę, a następnie gotuj ją na małym ogniu, aż całkowicie wchłonie wodę.

KROK 2: Ugotowaną kaszę lekko przestudź, dodaj do niej rozdrobnione mięso z makreli wraz z sosem pomidorowym i kawałkami pomiorów z puszki, dodaj również ketchup i całość dokładnie zblenduj.

KROK 3: Pastę dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą i schłódź w lodówce.

Smacznego!