Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka z awokado i quinoa

(37)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
338 kcal / 1 porcję (201 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    168.39 kcal
    8.42%
  • Białko
    5.23 g
    10.46%
  • Węglowod.
    11.30 g
    4.19%
  • Tłuszcze
    12.23 g
    17.47%
  • Błonnik
    2.32 g
    9.28%
  • GDA
    8.42 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 80g (½ szklanki)
  • Awokado - 140g
  • Pomidor koktajlowy - 200g (10 sztuk)
  • Ser Feta - 100g (2 porcje)
  • Szpinak młody - 100g (4 garście)
  • Cebula czerwona - 80g (⅔ sztuki)
  • Orzechy włoskie - 25g (6 ¼ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Ocet balsamiczny - 20g (3 ⅓ łyżki stołowej)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Musztarda - 10g (½ łyżki stołowej)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić.

KROK 2: Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Awokado i ser Feta pokroić w kostkę, pomidorki pokroić na pół, a cebulę drobno posiekać.

KROK 3: Z oliwy z oliwek, octu, miodu, musztardy i przypraw przygotować dressing.

KROK 4: Kasze przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki i orzechy. Przemieszać i polać dressingiem.


Smacznego!