Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka z jarmużem, granatem, jabłkiem i migdałami

(11)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
318 kcal / 1 porcję (305 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    104.35 kcal
    5.22%
  • Białko
    1.95 g
    3.9%
  • Węglowod.
    12.56 g
    4.65%
  • Tłuszcze
    6.36 g
    9.09%
  • Błonnik
    2.98 g
    11.92%
  • GDA
    5.22 %
Składniki
  • Jarmuż - 40g (8 liści)
  • Granat - 50g (½ sztuki)
  • Jabłko - 180g
  • Migdały - 15g (15 sztuk)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Ocet balsamiczny - 6g (łyżka stołowa)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Pieprz cytynowy - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jarmuż umyj pod bieżącą wodą i ugotuj na parze (ok. 5-6 minut). Następnie odetnij liście od twardej części i posiekaj.

KROK 2: Wyłuskaj ziarenka granatu, a jabłko pokrój w półksiężyce. Przygotowany wcześniej jarmuż wyłóż na talerz, połóż pokrojne jabłko, posyp gratanem i migdałami.

KROK 3: Przygotuj dressing. Wymieszaj ze sobą oliwę, cytrynę oraz ocet balsamiczny. Dopraw do smaku pieprzem cytrynowym. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę.

Smacznego!