Jaglanka na mleku z malinami i miksem nasion
(2)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
352 kcal / 1 porcję (272 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność129.24 kcal6.46%
-
Białko5.16 g10.32%
-
Węglowod.18.61 g6.89%
-
Tłuszcze4.48 g6.4%
-
Błonnik1.88 g7.52%
-
GDA6.46 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 150g (⅔ szklanki)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Maliny - 40g (⅓ szklanki)
- Słonecznik, nasiona - 5g (½ łyżki stołowej)
- Dynia, pestki - 5g (½ łyżki stołowej)
- Sezam, nasiona - 5g (½ łyżki stołowej)
- Siemię lniane - 5g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę jaglaną podpraż na patelni, a następnie przełóż do rondelka. Zalej mlekiem i gotuj ok. 15 minut pod przykryciem.
KROK 2: Ugotowaną kasze przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, pestki i nasiona.
Smacznego!