Średnia jaglanka na mleku kokosowym z figą, żurawiną i orzechami
(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
529 kcal / 1 porcję (458 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność115.41 kcal5.77%
-
Białko1.97 g3.94%
-
Węglowod.17.78 g6.59%
-
Tłuszcze4.60 g6.57%
-
Błonnik1.61 g6.44%
-
GDA5.77 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
- Figi świeże - 140g (2 sztuki)
- Żurawina suszona - 12g (łyżka stołowa)
- Orzechy włoskie - 16g (4 sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Figi umyj pod bieżącą wodą i pokrój.
KROK 4: Ugotowaną jaglankę przełóż do miski, udekoruj owocami i posyp suszoną żurawiną i orzechami.
Smacznego!