Pudding pistacjowy
(33)
20 minut + czas chłodzenia
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
324 kcal / 1 porcję (148 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność218.26 kcal10.91%
-
Białko4.60 g9.2%
-
Węglowod.14.74 g5.46%
-
Tłuszcze16.92 g24.17%
-
Błonnik2.59 g10.36%
-
GDA10.91 %
Składniki
- Awokado - 140g
- Orzechy pistacjowe - 50g
- Mleczko kokosowe - 30g (3 łyżki stołowe)
- Woda kokosowa - 44g (¼ szklanki)
- Aromat waniliowy - 4g (łyżeczka)
- Syrop klonowy - 25g (5 łyżeczek)
- Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
- Sól biała - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Awokado obierz i oddziel od pestki. Następnie pokrój i wsadź do misy blendera.
KROK 2: Obrane pistacje namocz w letniej wodzie przez 15 minut. Część suchych pistacji odłóż do dekoracji.
KROK 3: Do misy blendera przesyp namoczone pistacje, dodaj syrop klonowy, wodę kokosową, szczyptę soli, ekstrakt z wanilii, sok z cytryny i śmietankę (wierzchnia część) z mleczka kokosowego. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.
KROK 4: Pudding rodziel do dwóch słoiczków i wsadź do lodówki na min. 30 minut.
Smacznego!