powrót
Zaloguj się aby dodać post.
-
- Seks i antykoncepcja (2)
Zmiany w cyklu po przejściu na dietę
Dziewczyny/Kobiety :) czy Wy też zauważyłyście zmiany długości cyklu miesiączkowego?
Ja już drugą @ mam po 26 dniach a zawsze miałam co 28 dni i na plus fakt, że jest krócej...
Czytałam na stronach o zdrowiu, że dieta odchudzająca może wpłynąć, ale myślałam że tylko radykalna/restrykcyjna
Pozdrawiam K.
Ja już drugą @ mam po 26 dniach a zawsze miałam co 28 dni i na plus fakt, że jest krócej...
Czytałam na stronach o zdrowiu, że dieta odchudzająca może wpłynąć, ale myślałam że tylko radykalna/restrykcyjna
Pozdrawiam K.
Odpowiedzi (5)
Dzień dobry,
jak najbardziej proces jest naturalny, gdyż zmienia się środowisko życia (dieta). Zmiana sposobu żywienia mogła wpłynąć na długość cyklu menstruacyjnego, lecz nie musiała. Jest to osobniczo zależne. Jak słusznie napisała moja przedmówczyni, jeśli to Panią niepokoi prosze zgłosić proglem ginekologowi.
Pozdrawiam:
Anna Kowalczyk
Dietetyk DietMap
jak najbardziej proces jest naturalny, gdyż zmienia się środowisko życia (dieta). Zmiana sposobu żywienia mogła wpłynąć na długość cyklu menstruacyjnego, lecz nie musiała. Jest to osobniczo zależne. Jak słusznie napisała moja przedmówczyni, jeśli to Panią niepokoi prosze zgłosić proglem ginekologowi.
Pozdrawiam:
Anna Kowalczyk
Dietetyk DietMap
U mnie wystąpiły spore problemy z miesiączką. Bo po rozpoczęciu diety cykl wydłużył mi się o 2 tygodnie! Niesamowicie spóźniał się okres, juz myslałam, ze jestem w ciąży, panika, tesy... po czym poszłam do ginekologa, który stwierdził, że musze przyhamować z dietą, bo to może być powód tych anomalii
Dzień dobry,
ważne jest zdrowe odchudzanie, dobrym, w miare powolnym tempem. Jeśli narzucimy zbyt duże ograniczenia kaloryczne może to źle odbić się na zdrowiu. Proszę więc zawsze o rozwagę w odchudzaniu by było ono trwałe i bezpieczne.
Pozdrawiam serdecznie:
Anna Kowalczyk
Dietetyk DietMap
ważne jest zdrowe odchudzanie, dobrym, w miare powolnym tempem. Jeśli narzucimy zbyt duże ograniczenia kaloryczne może to źle odbić się na zdrowiu. Proszę więc zawsze o rozwagę w odchudzaniu by było ono trwałe i bezpieczne.
Pozdrawiam serdecznie:
Anna Kowalczyk
Dietetyk DietMap
Zaloguj się aby dodać post.