10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
203 kcal / 1 porcję (309 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność65.61 kcal3.28%
-
Białko2.36 g4.72%
-
Węglowod.12.21 g4.52%
-
Tłuszcze1.13 g1.61%
-
Błonnik0.84 g3.36%
-
GDA3.28 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
- Mango - 100g (⅓ sztuki)
- Truskawki mrożone - 50g
- Miód pszczeli - 9g (⅔ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.
KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango, truskawki (w sezonie letnim możesz użyć świeżych). Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.
*Pozostałe mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się do przygotowania tego koktajlu następnym razem.
Smacznego!
Zobacz także