25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
197 kcal / 1 porcję (554 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność35.57 kcal1.78%
-
Białko5.19 g10.38%
-
Węglowod.3.78 g1.4%
-
Tłuszcze0.47 g0.67%
-
Błonnik1.21 g4.84%
-
GDA1.78 %
Składniki
- Filet z mintaja, mrożony - 150g
- Pietruszka, korzeń - 40g
- Marchew - 50g
- Seler korzeniowy - 30g
- Cebula - 80g (sztuka)
- Przecier pomidorowy - 80g (⅓ szklanki)
- Bulion drobiowy z kostki rosołowej - 120g (½ szklanki)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
- Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
- Papryka słodka mielona - 3g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Przygotuj wywar według instrukcji na opakowaniu i odmierz odpowiednią ilość.
KROK 2: Warzywa dokładnie umyj i obierz. Cebulę pokrój w póltalarki, warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystko podduś na patelni zalewając bulionem.
KROK 3: Rozmrożoną rybę podsmaż na nałuszczonej patelni lub ugotuj na parze.
KROK 4: Do warzyw dodaj przecier pomidorowy oraz listek laurowy (ewentualnie ziele angielskie), gotuj jeszcze około 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.
*Możesz od razy podawać lub jako zimną przekąskę.
Smacznego!
Zobacz także