Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
536 kcal / 1 porcję (464 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    115.57 kcal
    5.78%
  • Białko
    3.78 g
    7.56%
  • Węglowod.
    13.81 g
    5.11%
  • Tłuszcze
    5.95 g
    8.5%
  • Błonnik
    1.95 g
    7.8%
  • GDA
    5.78 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ciecierzyca z puszki - 170g (szklanka)
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Pomidor suszony w oleju - 80g (4 plastry)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ciecierzycę odsącz z zalewy i wrzuć do miski. Paprykę umyj i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 200oC przez około 20 minut.

KROK 2: Obierz upieczoną paprykę i miąższ przełóż do miski z ciecierzycą. Dodaj pomidory, czosnek, oliwę z oliwek (możesz wykorzystać zalewę z pomidorów), całość zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

*Podawaj jako dodatek do kanapek.

Smacznego!