15 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
275 kcal / 1 porcję (141 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność195.01 kcal9.75%
-
Białko13.11 g26.22%
-
Węglowod.13.74 g5.09%
-
Tłuszcze9.67 g13.81%
-
Błonnik4.25 g17%
-
GDA9.75 %
Składniki
- Wywar warzywny - 60g (¼ szklanki)
- Kotlety sojowe a la schabowy - 30g (5 sztuk)
- Jaja kurze surowe - 25g (½ sztuki)
- Bułka tarta - 16g (2 łyżki stołowe)
- Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kotlety namocz w gorącym wywarze warzywnym przez około 7 minut. Po tym czasie odsącz.
KROK 2: Jajko roztrzep w miseczce. Każdy kotlecik umocz w jajku i obtocz w bułce tartej.
KROK 3: Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Zobacz także