8 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
261 kcal / 1 porcję (305 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność85.43 kcal4.27%
-
Białko4.20 g8.4%
-
Węglowod.10.40 g3.85%
-
Tłuszcze3.34 g4.77%
-
Błonnik1.03 g4.12%
-
GDA4.27 %
Składniki
- Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 230g (szklanka)
- Płatki owsiane górskie - 20g (2 łyżki stołowe)
- Morele - 45g (sztuka)
- Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Morelę dokładnie umyj i pokrój w kostkę.
KROK 2: Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i gotuj dalej na małym ogniu aż potrawa zgęstnieje.
KROK 3: Przełóż do miski, dodaj pokrojoną morelę. Całość posyp migdałami.
Smacznego!
Zobacz także