Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
221 kcal / 1 porcję (299 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    73.89 kcal
    3.69%
  • Białko
    0.25 g
    0.5%
  • Węglowod.
    4.43 g
    1.64%
  • Tłuszcze
    0.08 g
    0.11%
  • Błonnik
    0.43 g
    1.72%
  • GDA
    3.69 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wino czerwone - 500g (3 ⅓ lampki)
  • Pomarańcza - 80g
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
  • Goździki - 1g (½ łyżeczki)
  • Cukier waniliowy - 4g (łyżeczka)
  • Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pomarańczę dokładnie wyszororuj i pokrój na plastry. Wszystkie składniki wraz z winem wlej do garnka, zagotuj na umiarkowanym ogniu i gotuj dalej pod przykryciem na minimalnym ogniu przez około 10 minut.

KROK 2: Wino przelej przez sitko do kubeczków lub szklanek, udekoruj pomarańczą i anyżem.

Smacznego!

Zobacz także
Komentarze (1)

Wtorek, 30 grudnia 2014 | 09:50:45 hela 25

zrobiłam, wyszło super! :)