Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(28)
14.01.2015
dodaj własny przepis
15 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
224 kcal / 1 porcję (399 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    56.08 kcal
    2.8%
  • Białko
    1.80 g
    3.6%
  • Węglowod.
    10.79 g
    4%
  • Tłuszcze
    0.96 g
    1.37%
  • Błonnik
    0.85 g
    3.4%
  • GDA
    2.8 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mango - 800g (2 ¾ sztuki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 300g (12 łyżek stołowych)
  • Mleko UHT, 2% tłuszczu - 345g (1 ½ szklanki)
  • Kruszony lód - 150g (szklanka)
  • Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mango obierz, pokrój i wrzuć do miksera. Dodaj jogurt naturalny, mleko i pokruszony lód. Zmiksuj.

KROK 2: Rozlej do szklaneczek, przypraw szczyptą kardamonu i podawaj schłodzone.

Smacznego!