15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
276 kcal / 1 porcję (240 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność114.94 kcal5.75%
-
Białko13.42 g26.84%
-
Węglowod.0.65 g0.24%
-
Tłuszcze6.61 g9.44%
-
Błonnik0.16 g0.64%
-
GDA5.75 %
Składniki
- Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
- Szynka z indyka - 75g (3 plastry)
- Szczypiorek siekany - 15g (3 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Na rozgrzaną patelnię wysyp pokrojoną w kostkę szynkę. Smaż do momentu, aż wytopi się z niej tłuszcz, a szynka zrumieni.
KROK 2: Następnie wrzuć roztrzepane wcześniej jajka i smaż, aż się zetną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i dokładnie wmieszaj go w masę jajeczną.
Smacznego!
Zobacz także