30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
298 kcal / 1 porcję (462 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność64.60 kcal3.23%
-
Białko1.07 g2.14%
-
Węglowod.8.02 g2.97%
-
Tłuszcze3.81 g5.44%
-
Błonnik1.35 g5.4%
-
GDA3.23 %
Składniki
- Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
- Pomidor - 250g
- Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
- Cebula - 40g (½ sztuki)
- Czosnek duży - 5g (ząbek)
- Papryczka chili - 10g (½ sztuki)
- Papryka słodka mielona - 1.5g (½ łyżeczki)
- Kajzerki ciemne, bezglutenowe - 25g
- Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 5g (łyżeczka)
- Oliwki zielone marynowane, konserwowe - 15g (6 sztuk)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Następnie posiekaj cebulę w kostkę i podduś ją na oliwie. Dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Duś do momentu, aż zrobią się miękkie.
KROK 2: Gdy warzywa zmiękną, przypraw danie chilli i słodką papryką. Dokładnie zupę zblenduj.
KROK 3: Kajzerkę przekrój na pół i smaż na roztopionek margarynie, aż zrobi się chrupiąca. Następnie pokrój w kostkę.
KROK 4: Zupę przelej do talerza, podawaj ją z grzanką bezlutenową i oliwkami.
Smacznego!
Zobacz także