20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
570 kcal / 1 porcję (390 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność146.10 kcal7.31%
-
Białko4.64 g9.28%
-
Węglowod.24.66 g9.13%
-
Tłuszcze4.33 g6.19%
-
Błonnik2.79 g11.16%
-
GDA7.31 %
Składniki
- Płatki owsiane górskie - 200g (20 łyżek stołowych)
- Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)
- Woda ciepła - 240g (szklanka)
- Kiwi - 150g (2 sztuki)
- Dynia, pestki - 40g (4 łyżki stołowe)
- Pomarańcza - 140g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Płatki owsiane bezglutenowe umieść w misce razem z brązowym cukrem, zalej je wrzątkiem i przykryj talerzem. Odstaw na 10-15 minut do napęcznienia.
KROK 2: Po tym czasie wymieszaj, na wierzchu rozłóż owoce i pestki dyni.
Smacznego!
Zobacz także