6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
1468 kcal / 1 porcję (78 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność1888.72 kcal94.44%
-
Białko48.69 g97.38%
-
Węglowod.247.69 g91.74%
-
Tłuszcze90.21 g128.87%
-
Błonnik38.31 g153.24%
-
GDA94.44 %
Składniki
- Płatki owsiane górskie - 160g (16 łyżek stołowych)
- Daktyle, suszone - 50g
- Żurawina suszona - 60g (5 łyżek stołowych)
- Orzechy włoskie - 80g (20 sztuk)
- Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
- Cynamon mielony - 10g (2 ½ łyżeczki)
- Kakao 16%, proszek - 20g (2 łyżki stołowe)
- Cukier waniliowy - 8g (2 łyżeczki)
- Sól biała - 1g (2 szczypty)
- Mleko migdałowe - 57.5g (¼ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Zblenduj dokładnie wszystkie składniki. Masę rozwałkuj na grubość około 2 cm (jesli masa się klei, użyj papieru do pieczenia). Masę podziel na małe batoniki. Każdy batonik zawiń w papier do pieczenia i przewiąż sznurkiem.
*Włóż do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego!
Zobacz także