10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
259 kcal / 1 porcję (290 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność89.34 kcal4.47%
-
Białko2.48 g4.96%
-
Węglowod.16.22 g6.01%
-
Tłuszcze2.92 g4.17%
-
Błonnik4.05 g16.2%
-
GDA4.47 %
Składniki
- Porzeczki czarne - 120g
- Płatki owsiane górskie - 50g (5 łyżek stołowych)
- Woda mineralna niegazowana - 240g (szklanka)
- Banan - 140g
- Siemię lniane - 30g (3 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Zalej płatki owsiane wrzącą wodą i odstaw na około 10-15 minut.
KROK 2: Czarną porzeczkę umyj, odsącz i rozdrabnij blenderem. Następnie przetrzyj ją przez drobne sito. Dodaj nieco wody do namoczonych płatków owsianych. Resztki skórek i pestek, które zostały na sitku, wyrzuć.
KROK 3: W blenderze zmiksuj płatki owsiane z wodą oraz obranego, pokrojonego w plastry banana. Dodaj przetarte porzeczki i wszystko dokładnie wymieszaj. Przelej do wysokich szklanek.
Smacznego!
Zobacz także