Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(15)
07.09.2016
dodaj własny przepis
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
407 kcal / 1 porcję (224 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    181.73 kcal
    9.09%
  • Białko
    4.58 g
    9.16%
  • Węglowod.
    30.83 g
    11.42%
  • Tłuszcze
    5.89 g
    8.41%
  • Błonnik
    4.19 g
    16.76%
  • GDA
    9.09 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jęczmienna perłowa sucha - 70g
  • Kurki - 50g (garść)
  • Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
  • Groszek zielony - 35g
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Parmezan tarty - 4g (½ łyżki stołowej)
  • Bazylia świeża - 5g (gałązka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ugotuj kaszę perłową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: Kurki przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie podsmaż na oliwie wraz z mrożonym groszkiem.

KROK 3: Ugotowaną kaszę wraz z podsmażonymi kurkami i groszkiem wyłóż na talerz. Udekoruj borówkami i świeżą bazylią, a następnie polej sałatkę oliwą. Posyp parmezanem i dopraw do smaku ulubionymi przyprawami.

Smacznego!