60 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
322 kcal / 1 porcję (316 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność101.83 kcal5.09%
-
Białko4.36 g8.72%
-
Węglowod.19.07 g7.06%
-
Tłuszcze2.02 g2.89%
-
Błonnik3.71 g14.84%
-
GDA5.09 %
Składniki
- Kasza jęczmienna, pęczak - 180g
- Jarmuż - 40g (8 liści)
- Fasola czerwona, konserwowa - 240g (12 łyżek stołowych)
- Kalafior - 150g
- Pomidor suszony w oleju - 120g (6 plastrów)
- Marchew - 80g
- Seler naciowy - 45g (łodyga)
- Papryka zielona - 140g (sztuka)
- Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
- Cebula - 80g (sztuka)
- Czosnek duży - 5g (ząbek)
- Koncentrat pomidorowy, 30% - 45g (3 łyżeczki)
- Papryka słodka, wędzona - 4g (2 szczypty)
- Sól biała - 1.5g (3 szczypty)
- Koperek siekany - 32g (4 łyżki stołowe)
- Kmin rzymski - 2.5g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
Wszystkie składniki umieść w garnku, dodaj 3 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 40 minut do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj na ciepło.
Smacznego!
Zobacz także