4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
348 kcal / 1 porcję (249 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność139.97 kcal7%
-
Białko3.92 g7.84%
-
Węglowod.15.38 g5.7%
-
Tłuszcze7.85 g11.21%
-
Błonnik2.94 g11.76%
-
GDA7 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 180g (szklanka)
- Woda - 300g (1 ¼ szklanki)
- Awokado - 400g
- Czosnek duży - 5g (ząbek)
- Sok z cytryny - 9g (3 łyżeczki)
- Sól biała - 0.5g (szczypta)
- Pieprz czarny - 1g (szczypta)
- Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia.
KROK 2: W średniej misce rozgnieć awokado, dodaj rozgnieciony ząbek czosnku, sok z limonki, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj całość
KROK 3: Ugotowaną i przestudzoną komosę wymieszaj z awokado. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Smacznego!
Zobacz także