Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(9)
07.02.2017
dodaj własny przepis
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
245 kcal / 1 porcję (237 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    103.80 kcal
    5.19%
  • Białko
    3.07 g
    6.14%
  • Węglowod.
    18.72 g
    6.93%
  • Tłuszcze
    2.29 g
    3.27%
  • Błonnik
    1.15 g
    4.6%
  • GDA
    5.19 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Banan - 360g
  • Kakao 16%, proszek - 10g (łyżka stołowa)
  • Masło z prażonych orzechów laskowych - 16g (łyżka stołowa)
  • Daktyle, suszone - 30g
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 480g (2 szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Banany obierz, włóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na minimum 1 godzinę. Dakle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

KROK 2: Uprzednio uprażoną kaszę jaglaną ugotuj w dwukrotnie większej ilości wody według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu. Ostudź.

KROK 3: Do misy blendera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj do uzyskania odpowiedniej, kremowej konsystencji. W razie potrzeby, możesz dodać trochę wody.

KROK 4: Przelej koktajl do wysokich szklanek. Wierzch udekoruj przesianym kakao lub posiekanymi orzechami laskowymi.

Smacznego!