Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
283 kcal / 1 porcję (115 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    246.11 kcal
    12.31%
  • Białko
    12.57 g
    25.14%
  • Węglowod.
    3.97 g
    1.47%
  • Tłuszcze
    20.38 g
    29.11%
  • Błonnik
    0.28 g
    1.12%
  • GDA
    12.31 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wołowina, rozbratel - 330g
  • Mąka pszenna, typ 500 - 20g (¼ szklanki)
  • Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego - 60g (6 łyżek stołowych)
  • Cebula - 50g (⅔ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mięso wołowe bez kości opłucz pod zimną, bieżącą wodą. Wykrawaj grube, okrągłe kawałki mięsa.
Następnie mięso lekko rozbij tłuczkiem. Oprószyć solą i mąką pszenną.

KROK 2: Smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Gotowe, usmażone befsztyki poukładaj równo w rondlu.

KROK 3: Na patelni, na tłuszczu ze smażenia mięsa, przesmażyć cebulę pokrojoną w plasterki.
Na befsztyki ułóż zeszkloną cebulę, posyp świeżo, grubo mielonym czarnym pieprzem.

KROK 4: Całość podgrzać i podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!