Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(33)
18.05.2017
dodaj własny przepis
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
650 kcal / 1 porcję (241 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    269.54 kcal
    13.48%
  • Białko
    11.40 g
    22.8%
  • Węglowod.
    40.85 g
    15.13%
  • Tłuszcze
    7.18 g
    10.26%
  • Błonnik
    1.89 g
    7.56%
  • GDA
    13.48 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ser twarogowy półtłusty - 200g (10 łyżek stołowych)
  • Kasza jaglana sucha - 100g
  • Mąka jaglana - 50g (⅓ szklanki)
  • Miód pszczeli - 48g (4 łyżeczki)
  • Rodzynki, suszone - 60g (4 łyżki stołowe)
  • Proszek do pieczenia - 2g (½ łyżeczki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu.

KROK 2. Dokładnie wymieszaj ser z ugotowaną i wystudzoną kaszą, rodzynkami, miodem, wanilią, mąką jaglaną.

KROK 3. Formuj w dłoniach placuszki i smaż na małym ogniu na niewielkiej ilości oleju.

Smacznego!