(11)
dodaj własny przepis
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
165 kcal / 1 porcję (359 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność46.02 kcal2.3%
-
Białko3.95 g7.9%
-
Węglowod.4.42 g1.64%
-
Tłuszcze1.31 g1.87%
-
Błonnik0.52 g2.08%
-
GDA2.3 %
Składniki
- Wywar warzywno-drobiowy - 200g (szklanka)
- Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
- Ziemniaki - 50g (⅔ sztuki)
- Marchew - 20g
- Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ziemniaki dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchew opłucz, obierz i pokrój w plasterki.
KROK 2: Podgrzej wywar, dodaj warzywa (oprócz ogórka) i gotuj około 15 minut.
KROK 3: Ogórka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut. Dodaj koperek, całość zamieszaj.
KROK 4: Zupę przelej do miseczki i udekoruj jogurtem naturalnym.
Smacznego!
Zobacz także