8 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
239 kcal / 1 porcję (260 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność91.85 kcal4.59%
-
Białko4.47 g8.94%
-
Węglowod.10.97 g4.06%
-
Tłuszcze3.78 g5.4%
-
Błonnik1.28 g5.12%
-
GDA4.59 %
Składniki
- Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
- Płatki owsiane górskie - 20g (2 łyżki stołowe)
- Jagody - 30g (¼ szklanki)
- Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i gotuj dalej na małym ogniu aż potrawa zgęstnieje. Przełóż do miski.
KROK 2: Jagody bardzo dokładnie umyj i dodaj do owsianki razem z migdałami.
Smacznego!
Zobacz także