10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
94 kcal / 1 porcję (175 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność53.83 kcal2.69%
-
Białko1.21 g2.42%
-
Węglowod.8.18 g3.03%
-
Tłuszcze3.10 g4.43%
-
Błonnik2.97 g11.88%
-
GDA2.69 %
Składniki
- Por obrany - 50g
- Marchew - 90g
- Jabłko - 30g
- Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pora bardzo dokładnie umyj i pokrój w krążki. Marchewkę i jabłko opłucz i cienko obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
KROK 2: Warzywa przełóż do miski.
KROK 3: Całość delikatnie zamieszaj. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem, na koniec polej oliwą.
Smacznego!
Zobacz także