Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
105 kcal / 1 porcję (74 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    141.46 kcal
    7.07%
  • Białko
    1.11 g
    2.22%
  • Węglowod.
    4.07 g
    1.51%
  • Tłuszcze
    13.68 g
    19.54%
  • Błonnik
    0.97 g
    3.88%
  • GDA
    7.07 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mix sałat - 40g (porcja)
  • Marchew - 20g
  • Ocet balsamiczny - 3g (½ łyżki stołowej)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchewkę umyj i oczyść ze skórki.

KROK 2: Za pomocą obieraczki do warzyw obieraj marchewkę, tak aby powstały cienkie paseczki.

KROK 3: Mix sałat przełóż do miski, dodaj cienkie paseczki marchewki.

KROK 4: Oliwę z oliwek energicznie wymieszaj z octem balsamicznym i solą. Sosem polej sałatkę. Całość wymieszaj.

Smacznego!

Zobacz także
Ryżowa zapiekanka z indykiem i warzywami
(88)
Ryżowa zapiekanka z indykiem i warzywami
30 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej
Krem marchewkowo-imbirowy
(48)
Krem marchewkowo-imbirowy
40 minut
2 osoby
więcej